Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Λιμνοθαλασσιώτικα 2017


Του Αγίου Σώζοντος του μάρτυρος σήμερα και στο εκκλησάκι στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου τελέστηκε από τον πατέρα Χρήστο Γεωργιάδη η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στο πλαίσιο των Λιμνοθαλασσιώτικων 2017.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στη νησίδα με ιδιόκτητα σκάφη αλλά και με πριάρια που είχαν δρομολογηθεί από την Τουρλίδα με ενέργειες του Συλλόγου μας.
Τίμησαν τον εορτασμό με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος καθώς και αντιπροσωπεία του λιμενικού σώματος.
Εκ παραδρομής στο χθεσινό δελτίο τύπου δεν αναφέρθηκε η παρουσία του Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχη Δημήτριου Σπύρου στον Εσπερινό.
Αμέσως μετά τη Λειτουργία, προσφέρθηκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους γλυκά και άλλα εδέσματα καθώς και παστά ψάρια προσφορά του κ. Μπότα από το ιβάρι του Βασιλαδιού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην παλιά Βάλβειο βιβλιοθήκη με προβολή του ντοκυμαντέρ «Εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου Αιτωλικού» που προσέφερε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας.