Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Απόστολος Κατσιφάρας: «Οραματιζόμαστε και υλοποιούμε την ανάπλαση της Τουρλίδας»


Ένα ξεχωριστό περίπατο σε έναν δρόμο που σε λίγο καιρό θα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και θα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς , έκαναν εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Το περπάτημα στην Τουρλίδα -τον αρχαιότερο δρόμο της Αιτωλοακαρνανίας- κάτω από το φως της πανσελήνου ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Άλλοι με ποδήλατα, άλλοι με τα πόδια διένυσαν την απόσταση από την Αγία Τριάδα στην Τουρλίδα.
«Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε και πλέον δεν μένουμε στα λόγια, αλλά κάνουμε έργα μέσω του ΕΣΠΑ, για τον πολίτη» , σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας απευθυνόμενος στους εκατοντάδες πολίτες. Ενώ από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως «σήμερα υλοποιούμε ένα έργο που οραματιστήκαμε».
Το έργο ανάπλασης και ανάδειξης της Τουρλίδας είναι πολυεπίπεδο, καθώς προγραμματίζονται δημιουργία ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου, ειδικού παρατηρητηρίου για πουλιά, θέσεις για ερασιτέχνες ψαράδες και πολλές ακόμη παρεμβάσεις που θα προβάλλουν  την περιοχή πανελλαδικά, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως τόπο περιβαλλοντικού τουρισμού.
Το έργο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει , δεδομένου ότι προωθείται ήδη ο σχετικός διαγωνισμός.
Στην εντυπωσιακή εκδήλωση οι εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το τοπίο , λουσμένο στο φως του φεγγαριού και να απολαύσουν τις μελωδία από το σαξόφωνο του Βασίλη Κονίδα και τα υπέροχα τραγούδια της Νίκης Κοντσιώρου.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου και Θέρμου Νίκος Καραπάνος , Σπύρος Κωνσταντάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καρπέτας, Δημήτρης Δριβίλας, Γιάννης Λύτρας, Νίκος Μπαλαμπάνης,  η εκτελεστική γραμματέας Διονυσία Μαράτου, αντιδήμαρχοι  και περιφερειακοί σύμβουλοι.