Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Παρέμβαση στα εργοστάσια βιορευστών


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/9/2017, από τους πολίτες του δήμου Μεσολογγίου, παρέμβαση στα εργοστάσια βιορευστών. Στο πλάι τους βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο δήμαρχος και όλοι μαζί, με μεγάλη αυτοκινητοπομπή, πέρασαν από το Μεσολόγγι και το Ευηνοχώρι. Ακολούθως, κατευθυνθήκαν στα εργοστάσια Βιορευστών, όπου και σταμάτησαν τις εργασίες. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ο τρόπος που αδειοδοτήθηκαν τα εν λόγω εργοστάσια.
Ο υπεύθυνος των μονάδων σε ερώτηση από τους πολίτες για την μελέτη των εργοστασίων, η οποία αναφέρεται στο Λιδορίκι και όχι στο Μεσολόγγι, απάντησε ότι πρόκειται απλά για ένα τυπογραφικό λάθος. Μάλλον, ακόμη ένα τυπογραφικό λάθος είναι αυτό που αναφέρει τον κάμπο Ευηνοχωρίου ως «ορεινό και μειονεκτικό όγκο»… Η ειρηνική αυτή κινητοποίηση είχε ως στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα που θα προκύψουν από τα εν λόγω εργοστάσια, και τα οποία, δυστυχώς, θα επηρεάσουν σημαντικά την υγεία μας, τον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα μας!
Τέλος, σε νέα συνέλευση, που έλαβε χώρα στο σημείο της κινητοποίησης, αποφασίστηκε νέα συγκέντρωση, την Τετάρτη 6/9/2017 στις 19:00 στο θεατράκι του λιμανιού, ώστε να περπατήσουμε και εμείς στο δρόμο της Τουρλίδας, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να συναντήσουμε τον Περιφερειάρχη, στον οποίο αναλογούν ευθύνες αλλά δεν έχει πάρει ακόμη δημόσια θέση για το ζήτημα, και θα του θέσουμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά μας.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που ακόμη πιστεύουν πως οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, να περπατήσουν μαζί μας και να αναδείξουμε για μία ακόμη φορά το φλέγον ζήτημα της καύσης βιορευστών στο Εθνικό μας Πάρκο!
Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
facebook.com/limnothallaza
limnothallaza.wordpress.com