Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας



Την Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018, υποδέχθηκε σήμερα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Στην λαμπαδηδρομία συμμετείχαν οι συμπολίτες μας Γιάννης Νικάκης, Λαμπρινή Πανάρετου, Παναγιώτης Παπαχρήστος και Μαρία Κιτσινέλη, ενώ η τελετή αφής πραγματοποιήθηκε στον βωμό του Κήπου των Ηρώων.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας πόλης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ανέφερε πως «Σε καιρούς όπου η ανθρωπότητα ταράσσεται συχνά από τις άναρθρες κραυγές του πολέμου, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν
ευκαιρία επιστροφής του νου σε αρχέγονες δημιουργικές ανθρώπινες αξίες, όπως η Ειρήνη, η ευγενική άμιλλα, ο σεβασμός και ο
έντιμος συν-αγωνισμός.
  Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου υποδέχεται σήμερα το διαχρονικό σύμβολο των αξιών που πρεσβεύει ο Αθλητισμός. Την Φλόγα που άναψε στη γενέθλια γη - την Ολυμπία – να υπενθυμίσει την αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων, να εμπνεύσει σεβασμό   και να αναδείξει την εξέλιξη και τα επιτεύγματα των ανθρώπων στο πέρασμα των αιώνων.
   Υποδεχόμαστε λοιπό, ένα ακόμη ισχυρό σύμβολο, που υμνήθηκε από τον Μεσολογγίτη ποιητή Κωστή Παλαμά. Έγινε  αξία και ιδέα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους της γης ότι η Συναδέλφωση των λαών αποτελεί διαχρονικό αίτημα. Σήμερα δε, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
   Θα ήθελα να καλωσορίσω και να  ευχαριστήσω τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τιμή προς την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και να ευχηθώ στη διοργανώτρια πόλη των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και στους αθλητές που θα λάβουν μέρος, κάθε επιτυχία.
Εδώ, από τον Κήπων των Ηρώων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, στέλνουμε το μήνυμά μας. Οι Ιδέες και οι Αξίες δεν έχουν σύνορα. Αφορούν την ανθρώπινη κοινότητα στο σύνολό της. Έχουμε την υποχρέωση να τις προστατέψουμε και να τις παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».