Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μπαλαμπάνη με Περιβαλλοντικές Οργανώσεις


Με εκπροσώπους των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Π.Ε. Αχαΐας  συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης στα Γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017.
Συζητήθηκαν θέματα αμιγώς περιβαλλοντικά θέματα. Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν  τον Αντιπεριφερειάρχη για το πεδίο δράσης τους,  καθώς και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχουν λάβει, με κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κύριος  Μπαλαμπάνης  τόνισε  στους παρευρισκόμενους για την σημασία της ενημέρωσης και της περιβαλλοντικής συνείδησης.   Επισήμανε ακόμη  πόσο σημαντική είναι η δραστηριοποίηση  όλων των αρμοδίων φορέων με κοινό στόχο την πρόληψη,  αλλά και την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής μας. 
Καταλήγοντας, πρότεινε  από κοινού δράσεις περιβαλλοντικής και οικολογικής εκπαίδευσης  των πολιτών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς με πολυετή δράση και  περιβαλλοντική ευαισθησία, οι οποίοι αριθμούν εκατοντάδες μέλη .  Παρόντες ήταν η Βάσω Μαρτίνη από την «Κοινοτοπία», η ιατρός Ιωάννα Θεοδωροπούλου από τον «Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας», ο Νικόλαος Βουτσινάς από την «ΠΡΟΤΑΣΗ», ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος από την «Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου», η Νίκη  Τσάμη  από την «Οικολογική Κίνηση Πάτρας», καθώς και η Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κυρία  Ελένη  Σπυράκη.