Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεοχωρίου




Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, τα εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Νεοχώριο Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μετά την ακολουθία του Όρθρου τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ στη συνέχεια προεξήρχε κατά την πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα.
Κατά την ακολουθία των Εγκαινίων ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ώστε να κατανοούν καλύτερα τα στάδια της ακολουθίας των εγκαινίων.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κτητόρισσα του Ιερού Ναού, αείμνηστη εκπαιδευτικό Αικατερίνη Καλπογιαννάκη και τους οικείους της Μελέτιο και Γεώργιο, διότι με δικά τους χρήματα και με τις άοκνες προσπάθειές τους ανοικοδομήθηκε ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος σήμερα αποτελεί το κέντρο της νεοσύστατης δεύτερης Ενορίας του Νεοχωρίου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ευάγγελο Ασπρογιάννη, τους επιτρόπους και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της τελετής των Εγκαινίων, ενώ ευχήθηκε για την πνευματική προκοπή του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου της Ενορίας, ώστε να δοξάζεται ο Θεός και να διακονούνται τα μέλη της Εκκλησίας.