Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

300.000 ευρώ για παρεμβάσεις στην Λιμενική ζώνη Μεσολογγίου


   Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 92ΑΤ46ΜΤΛ6-7Μ8 ΑΔΑ / 16-4-2020 το αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου για την χρηματοδότηση σχεδίων και μελετών στα πλαίσια σχετικής πρόσκλησης του προγράμματος «Φιλόδημος».
   Η έγκριση υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής Κ. Θεοδωρόπουλο και περιλαμβάνει ποσό ύψους 302.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση κρίνεται επιβεβλημένη για να προχωρήσουν μελέτες και άλλες παρεμβάσεις για τις λιμενικές υποδομές του δήμου.

   Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Κώστας Λύρος αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση, ευχαριστεί τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο αλλά και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και καταλήγει ως εξής: «Μετά από πολλά χρόνια παλινωδιών και αδιαφορίας για την λιμενική ζώνη ως νέα δημοτική αρχή σκοπεύουμε να προχωρήσουν πραγματικά οι απαιτούμενες διαδικασίες για να μπει τάξη στο Λιμάνι, να ολοκληρώσουμε το πολυπόθητο master plan που ακούμε χρόνια και να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που τις έχει ανάγκη μια περιοχή με μεγάλη και αυξανόμενη επισκεψιμότητα».