Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κολυμβητήριο: Χωρίς οικοδομική άδεια η δημοπράτηση; Προσαρμοστήκατε στις παρατηρήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού;


Η υπόθεση κολυμβητηρίου από την πρώτη στιγμή, έχουμε ως «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» τονίσει, ότι είναι εξόχως προβληματική και ως προς τη θέση κατασκευής του και ως προς την ετοιμότητα και προσαρμογή του Δήμου σε όσα προβλέπονται για τα συγκεκριμένα έργα (προδιαγραφές) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Δήμος προχωρά στις 7-3-2019 στη δημοπράτησή του. Πολύ φοβούμαστε ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη δημοπράτηση και υλοποίηση του εν λόγω έργου, που χρηματοδοτείται κυρίως από πιστώσεις του Δήμου και του Υπουργείου Εσωτερικών (παρακρατηθέντα, ίδια έσοδα, ΣΑΤΑ).
Τα ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, είναι τα παρακάτω:
α) Προχωράτε σε δημοπράτηση του κολυμβητηρίου στις 7-3-2019 χωρίς οικοδομική άδεια, ναι ή όχι;
β) Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε σχετική αλληλογραφία, σας υπέδειξε συγκεκριμένες προσαρμογές και παρατηρήσεις επί των σχεδίων κατασκευής του κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι σήμερα δεν έχετε συμμορφωθεί σε όσα προβλέπονται.
Επομένως, προχωράτε σε δημοπράτηση του έργου, χωρίς να τηρούνται τα δύο ως άνω βασικά προαπαιτούμενα. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ποιότητα και ολοκλήρωση του έργου; Σε τελική ανάλυση, θα κατασκευάσετε κολυμβητήριο ή μια ανοιχτή πισίνα αναψυχής 25 μέτρων, με όλα τα παρελκόμενα;    
       
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
         ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
           «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»