Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε εποχή…


Η πρόοδος δεν είναι μια έννοια αυτονόητη, που προκύπτει… από τύχη,  περιμένοντας ο καθένας μας από  τον διπλανό του να πάρει τις  πρωτοβουλίες αυτές που θα τρέξουν τις εξελίξεις στη ζωή μας . 
Για να αλλάξουμε τον τόπο μας, να τον δούμε να προοδεύει, πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε σε αυτό ακριβώς που  θέλουμε να δούμε να αλλάζει. 
Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες νοοτροπίες, στρεβλώσεις και παθογένειες, που αθροιστικά έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την ακύρωση των προσδοκιών μας.
Να κινητοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις αλλά και νέες. Νέους ανθρώπους. Να ακούσουμε προσεκτικά, και να ενσωματώσουμε στην κοινή προσπάθεια, καινούρια ρεύματα που διατρέχουν την κοινωνία μας. 

Ο Δήμος Μεσολογγίου έχει ένα ηχηρό και περήφανο ιστορικό παρελθόν. Δυστυχώς, λάθη και παραλείψεις (για να το θέσω ευγενικά) πολλών από αυτών  που κράτησαν στα χέρια τους τις τύχες του αυτά τα χρόνια, τον καθήλωσαν σε ένα μίζερο και γκρίζο παρόν. 
Η δική μας ματιά στρέφεται στο μέλλον. Μαζί με τις γενιές που έρχονται. Μαζί και με κάθε γενιά, που διεκδικεί να πρωταγωνιστήσει στην ποιοτική αλλαγή της ζωής μας και στην διόρθωση του μέλλοντος που, παραλίγο να χάσουμε. 
Ο τόπος μας διατηρεί πλεόνασμα υπεραξίας. Ικανών ανθρώπων. Έξυπνων ιδεών. Χρειάζεται όλα αυτά να τα συντονίσουμε και να τα αξιοποιήσουμε προωθητικά. 
Μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων, και δημιουργικών ενεργών πολιτών του τόπου μας, θα διεκδικήσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον της γειτονιάς μας. 
Στην προσπάθεια αυτή  και με αυτόν το σκοπό συντάσσονται  οι συνεργάτες μου Αντωνόπουλος Κώστας , Καραδήμας Γιώργος, Κότσαλος Κώστας , Κωνσταντακόπουλος Μιχάλης, Μαντέλος Χρήστος,  Μασαούτης  Χρήστος , Μυλωνάς Πανος ,Τσιρόγλου Διονύσης και Τσώλος Γιάννης και όλοι μαζί αποτελούμε την πρώτη ομάδα, η οποία ήδη ριχτεί στον αγώνα.   
Αλλάζουμε εποχή, γυρίζοντας σελίδα. Και θέτουμε στην αυστηρή κρίση των συμπολιτών μας ένα πλαίσιο ιδεών και στρατηγικών πρωτοβουλιών, που θα επιτρέψουν στον Δήμο  Ι.Π.Μεσολογγίου να βγει από  το κάδρο της φθοράς, στο οποίο εγκλωβίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Να κοιτάξουμε πέρα και μακριά.

Να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους.

Από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια άλλωστε, δεν περισσεύει κανείς.

                        Κώστας Λύρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου