Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική ημερίδα από το ΕΨΥΠΕΑ



Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Εκπαιδευτική Ημερίδα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου με θέμα «Γονείς, Παιδαγωγοί Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών, Ειδικοί Ψυχικής Υγείας: Μαζί για το Παιδί».
Η Εκπαιδευτική Ημερίδα διεξήχθη σε συνεργασία με το Πνευματικό, Κοινωνικό, Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και την Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας- ΕΨΥΠΕΑ.
Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο κος Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η κα Τιμόκλεια Ντάνου, Προϊσταμένη του Πνευματικού Κέντρου η οποία είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και εκ μέρους της ΕΨΥΠΕΑ ο κος Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος, ο οποίος συντόνισε την Ημερίδα.
Η εισαγωγή στην θεματολογία της Ημερίδας έγινε από την Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου-Λογοπαθολόγο και Επόπτρια του θεραπευτικού προσωπικού της ΕΨΥΠΕΑ.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από παιδαγωγούς που εργάζονται σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου καθώς και από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ. Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν ήταν οι ακόλουθες:
·         «Η μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στον Βρεφικό Σταθμό και η ένταξη του» από την κα. Γεωργία Μπανιά, Τ.Ε. Βρεφονηπιοκόμων
·         «Παιδικός Σταθμός: Η συμβολή του στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιού» από την κα. Άννα Γεωργιάδου, Π.Ε. Νηπιαγωγών
·         «Παίζω Μαθαίνοντας και Μαθαίνω Παίζοντας» από την κα. Μαριγώ Σακελλάρη, Νηπιαγωγό-Ειδική Παιδαγωγό
·         «Η γραφοκινητικότητα στην προσχολική ηλικία: Όλα στην ώρα τους!» από την κα. Δήμητρα Κολοσιώνη, Εργοθεραπεύτρια
·         «Μαθαίνω- Μιλώ- Επικοινωνώ στα πρώτα χρόνια της ζωής μου» από την κα. Κατερίνα Γυφτογιάννη, Λογοθεραπεύτρια
·         «Γονέας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» από την κα. Ερμιόνη Παπαδάκη, Κοινωνική Λειτουργό
·         «Παρεκκλίσεις στον δρόμο της ανάπτυξης. Διαφορετικότητα ή Διαταραχή;» από τη Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου-Παιδοψυχίατρο και Επιστημονική Υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ
 Με το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, Ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης Πεζικού κος. Δημήτριος Σπύρου, η κα Σοφία Λαναρά Αντιπρόεδρος του Πνευματικού, Κοινωνικού, Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Αιτωλ/νίας κα. Δέσποινα Τσαούση, ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου κος Αντώνης Μπαρμπετάκης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας.
Η Εκπαιδευτική Ημερίδα συνέβαλε στην ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών ψυχικής υγείας.