Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Επιτέλους τέλος κ. Παπαδόπουλε


γράφει ο Ασημάκης Γιώτης
Στην προηγούμενη επιστολή μου ανέφερα ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Τελικά γράφοντας για μένα σε προσωπικό επίπεδο πλέον ο κ. Παπαδόπουλος, αποφάσισα να φτωχύνω περισσότερο και να απαντήσω.
Η αναφορά μου στο γηγενές στοιχείο έγινε γιατί αυτό και μόνο γνωρίζει τι είναι Παλαμαϊκή Σχολή και τι αισθάνεται γι’ αυτό το σχολείο η κοινωνία της πόλης, που εσείς πιστεύω σαν περαστικός, δεν έχετε κατά νου ίσως και που βρίσκεται και την λέξη «Παλαμαϊκή Σχολή» σαν πολιτικός δεν την αναφέρατε και την αποφύγατε έντεχνα.

Για την ταμπακιέρα τώρα, αν έπρεπε να πάρει το σχολείο χρήματα γιατί κινδύνευσαν ζωές παιδιών, δεν έχετε κάτι να πείτε; Για το νομοθέτημα ότι τα επισκευαστικά αφορούν συγκεκριμένες στοιχειοθετημένες δράσεις τίποτε; Αλήθεια η ασφάλεια των μαθητών-τριών είναι ίδια με τον ελαιοχρωματισμό του σχολείου π.χ.; (όχι ότι αυτός δεν είναι απαραίτητος). Το ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι τα υπόλοιπα 19.000 ευρώ περίπου θα δοθούν έως το τέλος του έτους στα σχολεία, την αποσιωπήσατε. Ξέρετε πόσα αιτήματα Διευθυντών υπάρχουν που ζητούν επισκευαστικά και αν έπρεπε να έχουν δοθεί στη Σχολική Επιτροπή έως τον Μάη για να δοθούν στους καλοκαιρινούς μήνες, ότι γίνεται δηλαδή χρόνια τώρα.
Οι πληροφοριοδότες που δεν έχετε τέτοιο εργαλείο και πρακτικές εσείς, είναι απορίας άξιον γιατί στην επόμενη παράγραφό σας αυτοδιαψεύδεστε γιατί μιλάτε για ασφαλείς πληροφορίες. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πέρυσι το σχολείο πήρε 5.000 ευρώ και όχι 9.000 ευρώ, για να μπουν πλακάκια στις τουαλέτες που χρονολογούνται όσο η «παλιά Παλαμαϊκή» και έπρεπε να είναι κατεδαφιστέες. Αν έχετε εσείς πληροφόρηση ότι το σχολείο θα πάρει και άλλα χρήματα, οφείλετε τώρα, χωρίς περιστροφές, να μας αποκαλύψετε τις πηγές άντλησης χρημάτων για να αισθανθούμε και εμείς ότι το έργο θα περατωθεί σωστά, διαφορετικά πώς πρέπει να σας χαρακτηρίσω;
Ευνοούμενος διευθυντής είμαι εγώ με τους συγκεκριμένους Δημάρχους, Καραπάνο, Κατσούλη και Ρεπάσο; (άρα δουλεύω για τα προβλήματα του σχολείου). Μήπως όμως όλοι οι δήμαρχοι είχαν αντιληφθεί το έντονο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου που εσείς, που ίσως δεν ξέρετε ούτε που βρίσκεται το για να γνωρίζετε; Αλήθεια έχετε περάσει ποτέ από το σχολείο ή ο συνδυασμός σας, έστω και μία φορά, οπουδήποτε, έχει θίξει τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου; Την τεχνική μελέτη του σχολείου γνωρίζετε ποιος την προκάλεσε, γνωρίζετε πόσες φορές έχω αρθρογραφήσει για την Παλαμαϊκή Σχολή και πόσα έγγραφα έχω στείλει προσωπικά στον Δήμαρχο για το σχολείο (αυτά για περί σπασίματος αυγών). Μόνο που εδώ υπάρχει μια διαφορά. Εσείς σαν πολιτικός κάνετε πόλεμο εντυπώσεων (εγώ το λέω μικροπολιτική) και εγώ κάνω πόλεμο για να πετύχω αποτελέσματα για ένα σχολείο ιστορικό που φοιτώντας σ’ αυτό το αισθάνομαι περίσσεια υποχρέωσή μου.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ότι πέντε φορές έχω κριθεί από Υπηρεσιακά Συμβούλια για τη θέση του Διευθυντή και με την παρούσα κυβέρνηση κρίθηκα και από τους ψήφους των συναδέλφων μου δύο φορές. Δεν μου δόθηκε ποτέ καρέκλα ούτε από κυβερνητικούς πολιτικούς παράγοντες ούτε από κομματικούς σωλήνες. Τα ποσοστά των ψήφων και τις δύο φορές ήταν πάνω από 90%. Ο τελευταίος που θα έχει άποψη αν εγώ είμαι κατώτερος των περιστάσεων, είστε εσείς κ. Παπαδόπουλε, που δεν καταφέρατε να κεφαλαιοποιήσετε ούτε τους ψήφους του κόμματός σας στις δημοτικές εκλογές. Γιατί εγώ αν από τους συναδέλφους μου, τους μαθητές και τους γονείς έπαιρνα 12% θα είχα ιδιωτεύσει.
Αυτά και ειλικρινά δεν θα φτωχύνω άλλο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.