Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ενεργειακή κοινότητα : ο χρόνος τελειώνει και δικαιολογίες δεν υπάρχουν

 


Κύριε Δήμαρχε,

Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στο θέμα της Ενεργειακής Κοινότητας, γιατί όπως έχουμε εξηγήσει, θεωρούμε ότι η δημιουργία της θα αποφέρει μεγάλα οφέλη τόσο στην Δήμο και την ΔΕΥΑΜ, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Θεωρούμε επίσης ότι με τους ρυθμούς που κινείστε είναι αδύνατον να προλάβετε, οι δε καθυστερήσεις  σας φαντάζουν πλέον περίεργες!  Όταν μέσα σε ενάμιση χρόνο το μόνο που κάνατε, είναι να συστήσετε ένα νομικό πρόσωπο το οποίο είναι σφραγίδα χωρίς κανένα περιεχόμενο, πως θα προλάβετε μέχρι το καλοκαίρι να τελειώσετε ; 

Αν ισχυρίζεστε ακόμη  ότι προλαβαίνετε, μάλλον έχετε άγνοια των διαδικασιών και του απαιτούμενου χρόνου. Δυστυχώς την ευκαιρία για μια μεγάλη Ενεργειακή Κοινότητα που θα συμπεριλαμβάνει Δήμο και ΔΕΥΑΜ την έχετε ήδη χάσει και χρειάζεται άμεσα αλλαγή σχεδίων.

Επειδή όμως δεν  θέλουμε να σας κάνουμε μόνο κριτική, αλλά να προτείνουμε και λύσεις, θέτουμε υπόψη σας  την παρακάτω πρόταση, που φαντάζει πλέον ως η μόνη λύση.

·   Η ΔΕΥΑΜ πρέπει να κάνει την δική της ΕΚΟΙΝ που θα καλύπτει τις δικές της ενεργειακές καταναλώσεις και μπορεί να ενταχθεί  προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» , στους τομείς «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων». Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να ….. ρωτήστε και τους δημάρχους Τρικάλων, Βόλου κλπ. που έχουν ήδη προχωρήσει ανάλογο έργο στις δικές τους ΔΕΥΑ.

 Το  υπόλοιπο τμήμα που αφορά τον Δήμο εντάξτε το, στην  ΕΚΟΙΝ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γιατί  μετά τις συστηματικές ολιγωρίες σας, άλλη λύση δεν υπάρχει. 

Τρέξτε όσο προλαβαίνετε γιατί ο χρόνος τελειώνει και δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Όλα τα παραπάνω  θα πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και να περάσουν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»