Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Καραπάνος: «Κραυγή αγωνίας για την αναποτελεσματικότητα του κυρίου Λύρου η υπερψήφιση της πρότασή μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα»

 

Την  πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας»  για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ιεράς Πόλεως για το 2021 υπερψήφισε κατά την αποψινή (16/2/2021) συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα την πρόταση του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου πλην των μελών της παράταξής του υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, Τάκης Κοτσόργιος, Δημήτρης Ράπτης και Χρήστος Τέγας.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση ο επικεφαλής του συνδυασμού, πρώην δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε:

«Απόψε το κορυφαίο όργανο του δήμου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη δημοτική αρχή για αλλαγή πλεύσης.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, υπερψηφίζοντας την εναλλακτική πρόταση που εγκαίρως και νομότυπα καταθέσαμε, για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 έστειλε, ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας, στις πρακτικές της δημοτικής αρχής.

Κυρίως, όμως η υπερψήφιση αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για τις καθυστερήσεις και την αναποτελεσματικότητα 17 μήνες τώρα.

Η δημοτική αρχή φέρει βαρύτατες ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν έθεσε στην κρίση του σώματος την πρότασή μας πριν δυο μήνες. όταν θα επαναλάβω και έγκαιρα και νομότυπα, την είχαμε καταθέσει.

Δυστυχώς, θέλησε να παίξει το παιγνίδι των εντυπώσεων με θύμα, όμως,  τα συμφέροντα του δήμου. Όπως και στις 29/12, έτσι και σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει το σώμα.

Σήμερα, όμως,  δεν υπήρξαν «μάγοι»…

Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κύριος Λύρος και η παρέα του είναι πλην της «συγνώμης» στους πολίτες, είναι να «σηκώσουν» επιτέλους τα «μανίκια» τους, για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος… Καθώς αποδείχθηκε και αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ο ίδιος και η παρέα του βάζουν εμπόδια στην πρόοδο του τόπου.

Ως συνδυασμός «Δήμος για τα Παιδιά μας» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε δυνατό τρόπο θα συμβάλουμε στην υλοποίηση του συνόλου του Τεχνικού Προγράμματος μιας και το σύνολό του σχεδόν έχει προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και διεκδικηθεί από εμάς.

Κατά τα λοιπά εκτιμούμε ότι οι πολίτες έχουν κρίση…

Υ.Γ. Μου μεταφέρθηκε ότι μετά το τέλος της συζήτησης για το τεχνικό πρόγραμμα ακούστηκαν κάποιες απρεπείς εκφράσεις εκ μέρους μου και ότι υπήρξε αντίδραση από πλευράς συμβούλων της πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι είχα  ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο και αναφερόμουν σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός.

Όμως αναρωτιέμαι όταν σε «δια ζώσης» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Αλετράς με είχε αποκαλέσει «μπανιέρα»  γιατί οι ίδιοι σύμβουλοι δεν είχαν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία;»

(Την πρόταση ψήφησαν από τον συνδυασμό «Δήμος για τα παιδιά μας» οι κ.κ Νίκος Καραπάνος, Κωνσταντίνος Ρόμπολας, Ιωάννης Κοντός, Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Κωνσταντίνος Δαουτίδης, Γεώργιος Καραπαπάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης, Μιχαήλ Μπιλάλης, Σπυρίδων Ψυλογιάννης, Δημήτριος Καραδήμας και Αγαθάγγελος Κότσαλος.)