Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μ. Σαλμά: «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας»

Εθελοντική αιμοδοσίας διοργάνωσε την Κυριακή  14 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός (1) έτους από την παραλαβή της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά δήλωσε: «Εν  μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας που βιώνουμε, η ανάγκη  προσφοράς αίματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας παραμένει διαρκής. Απέναντι σε αυτή την μεγάλη ανάγκη που δεν κοστίζει τίποτα, παρά μόνο ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο μας, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο.

Εδώ και έναν χρόνο, η σύγχρονη μονάδα αιμοληψίας που βρίσκεται στον τόπο μας, παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και ενισχύει την προσφορά στο τοπικό σύστημα υγείας, αναδεικνύοντας παράλληλα το μέγεθος της αλληλεγγύης της κοινωνίας μας.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των φορέων, των εθελοντικών ομάδων και των ενεργών πολιτών που έχουν ανταποκριθεί στις μέχρι σήμερα προσκλήσεις μας ή έχουν αναλάβει τις δικές τους πρωτοβουλίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και για τον λόγο αυτό, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την περιοχή μας, πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας στην χώρα.

Η κινητή μας μονάδα κινείται – και θα συνεχίσει να κινείται – σε όλα τα πλάτη και μήκη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Και ακόμα και τώρα, στην περίοδο των μέτρων προστασίας και προφύλαξης για τον κορωνοϊό, ενώ οφείλουμε όλοι να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, υπάρχει ένας καλός λόγος για να βγούμε από το σπίτι. Για να προσφέρουμε αίμα! Το μεγαλύτερο δώρο ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο…» κατέληξε η κ. Σαλμά.